Кадър Булфото и БТВ Фирма, свързана с Делян Пеевски, е получила

...
Кадър Булфото и БТВ Фирма, свързана с Делян Пеевски, е получила
Коментари Харесай

Bird.bg: Боби Михайлов е дал 11 милиона на фирма на Пеевски за строителство

Кадър Булфото и БТВ 

Фирма, обвързвана с Делян Пеевски, е получила милиони от БФС, заяви Bird.bg.

Националният футболен център в Бояна е коствал 10 милиона евро, от които 9,5 милиона финансирани от УЕФА. Това декларира ръководителят на БФС Борислав Михайлов пред всички медии при откриването през 2016 година. Но вътрешни документи на УЕФА потвърждават, че общата сума преведена от УЕФА е 11,5 милиона евро. Според документите градежът е поверен на фирмата  “Водстрой ”, свързвана с депутата Делян Пеевски.

Наречена “Дом на футбола ”, базата включва футболни терени, многофункционална спортна зала, административна постройка и хотел. Тя беше тържествено открита на 27 ноември 2016 година в наличието на президента на УЕФА, словенецът Александър Чеферин и съветника на президента на ФИФА Звонимир Бобан. В речта си при откриването президентът на БФС Борислав Михайлов особено благодари на премиера в оставка Бойко Борисов за отпуснатата земя и акцентира, че базата е финансирана с грантове от УЕФА и ФИФА за общо 9.5 милиона евро.

Проектът за Национална футболна база е бил обсъждан в УЕФА още през 2005 г, когато проектите са били да бъде издигнат край с. Мировене. През 2008 е отпуснато първото финансиране от 2,9 милиона швейцарски франка по програмата HatTrick 1, като тогава към този момент концепцията е да се строи на терен до Националната спортна академия НСА. Тези пари остават неусвоени до 2011 година, тъй като проектите се трансформират още един път и планът към този момент е изместен в Бояна.







Продължение в

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР